Vejrtrækning

Vejrtrækning

Gennem yogaåndedrætsøvelser kan vi genopbygge kroppen og hjælpe med at holde kontrol over psyken, så der skabes følelser af ro, balance og veloplagthed.

I yoga betragtes  åndedrættet ikke blot som en mekanisk udskiftning af luftarter, men i højere grad som en udfoldelse af de subtile prana- kræfter der ligger til grund for alle kroppens  og sindets aktiviteter. Hermed skabes en bevidst påvirkning af tanker og følelser ved hjælp af vejrtrækningen.

Hvis man er i en nervøs, stresset og anspændt tilstand kan man dæmpe spændingerne ved bla. at udføre nogle runder af det dybeyoga åndedræt. Ved hjælp af ukomplicerede teknikker alle kan lære er det muligt gradvis at forbedre den automatiske vejrtrækning.

Rigtig mange mennesker trækker faktisk vejret på en anstrengt og utilstrækkelig måde, der forbruger megen energi og medfører en dårlig ventilation af lungerne. Et hæmmet åndedræt kan være en belastning for helbredet og bla. medføre en tilstand af kronisk træthed, forhøjet muskelspænding og en depressiv sindstilstand.