Yoga undervisning

[jj-ngg-jquery-slider gallery=”8″ width=”288″ height=”432″ shuffle=”true” controlnav=”false” effect=”fade” animspeed=”1500″ pausetime=”6000″]

Personligt har jeg dyrket yoga siden jeg var 16 år og allerede 8 år senere blev jeg færdig uddannet yogalærer. Siden da har jeg undervist mange steder og i mange sammenhænge bla. på mange yogahold gennem FO på Nordfyn.

Ved løbende at tage kurser vedligeholder jeg min uddannelse. I 2008 deltog jeg sammen med mange Nordfynboer på rejse til Indien og oplevede her mange dejlige yogatimer. Jeg tilbyder undervisning i Yoga på hold, til arrangementer og i personlig træning.

Hatha Yoga

Hatha yoga er den mest benyttede form for yoga -især er det legemsøvelserne og afspændingen der er populær i danmark. Yoga indeholder verdens ældste ”metode” til at kombinere alle de bavægelser der behøves for at opnå fysisk og psykisk sundhed og harmoni. Enhver kan dyrke yoga og træne alle dele af kroppen, vedligeholde muskler,led og rygsøjle samt styrke knoglerne. Yogastillingerne indvirker på indre organer, nervesystemet og løsner op for mange fysiske og spykiske spændinger for dernæst at frigive umådelige mængder energi.

Til enhver yogatræning hører også afspænding/dybdeafspænding hvor man oplever en høj grad af velvære og lettere ved at finde fredsfyldt ro. Rigtig mange fortæller også om at de oplever det lettere at falde i søvn og at søvnen bliver bedre.

Eks. På øvelses serier der kan anbefales hører Trekantstillinger, De 5 tibetanere, Solhilsen og de 8 Brokader.

Medicinsk forskning har vist at afslapning i hvilestillinger nedsætter forhøjet blodtryk betydeligt og at regelmæssig træning kan hjælpe mod forskellige lidelser som leddegigt, åreforkalkning, kronisk træthed, astma, åreknuder og hjertesygdomme. Forsøg har også vist en forøget evne til at modstå stress og sænkning af kolesterolindhold og blodsukker. Yoga udøvelse har altså en både helbredende og forebyggende virkning. For rigtig at forstå hvad yoga drejer sig om, må man selv opleve det

Vejrtrækning

Gennem yogaåndedrætsøvelser kan vi genopbygge kroppen og hjælpe med at holde kontrol over psyken, så der skabes følelser af ro, balance og veloplagthed.

I yoga betragtes åndedrættet ikke blot som en mekanisk udskiftning af luftarter, men i højere grad som en udfoldelse af de subtile prana- kræfter der ligger til grund for alle kroppens og sindets aktiviteter. Hermed skabes en bevidst påvirkning af tanker og følelser ved hjælp af vejrtrækningen. Hvis man er i en nervøs, stresset og anspændt tilstand kan man dæmpe spændingerne ved bla. at udføre nogle runder af det dybeyoga åndedræt. Ved hjælp af ukomplicerede teknikker alle kan lære er det muligt gradvis at forbedre den automatiske vejrtrækning.

Rigtig mange mennesker trækker faktisk vejret på en anstrengt og utilstrækkelig måde, der forbruger megen energi og medfører en dårlig ventilation af lungerne. Et hæmmet åndedræt kan være en belastning for helbredet og bla. medføre en tilstand af kronisk træthed, forhøjet muskelspænding og en depressiv sindstilstand.

Lær at trække vejret – det gør livet lettere

Bestil tid til Yoga undervisning